<< Tillbaka till huvudsidan

nyhetsbrev_rekrytering
NEWS SOMMAR 2011

Den blomstertid är här
KRÖNIKAN: Tiden som inte räcker
Uppdrag att granska
Lyckade recept á la Astrid Boisen
Rädd för datorhaveri i sommar?
App & Bloggtips för sommaren
HR-TIPS!
Test: Är du jobbambitiös?
Ljuger du på jobbet?
Virka en Hjärtekatt
Utlottning 1 - Fantastiska datapriser!
Utlottning 2 - Kokbok för chefer & vanligt folk
En ordlös debatt!


Den blomstertid är här

Nu ser nu de flesta av oss fram emot lite sköna lata dagar i solen då vi har tid för både vänner, familj, men också lite tid för oss själva. Att kunna smyga upp medan barnen fortfarande sover och sätta sig i en tidig solstrimma på balkongen med en kopp te och något att läsa. Eller dra på joggingskorna och ta en stilla runda i den friska morgonluften då doften av dagg, gräs och blommande vresrosor blandas till en oslagbar sommarpotpurri. Och varför inte göra en dålig dag till en fantastisk genom att ta med varma filtar, sitta under tak när det smattrar av regn och ta fram sällskapsspel och kortlek för att umgås sådär skönt och enkelt. Sommarens News speglar både sol och regn, spänning och skratt – mycket nöje!

Esayas Isaak med rötterna från både Eritrea och Lerum funderar i sin krönika över den enda rättvist fördelade resurs vi alla har, nämligen tiden. Närmare bestämt tiden som inte räcker.

Tid är pengar och när det gäller pengar så ryktas det att man i Göteborg numera inte betalar i reda pengar utan i tegelstenar... Nå, så illa är det nog inte, men det där med att undersöka både personers och företags etik och moral bättre är verkligen högaktuellt. Det är lätt att bli lurad av en snygg fasad. Pioter Janeling kan vara privatdeckaren som granskar just dig eller ditt företag nästa gång. Vi har haft ett spännande samtal om hur man använder privatspaning på nya sätt.

Alla recept under sommaren handlar inte om mat, vilket man annars lätt kan tro i ett land som ger ut en kokbok om dagen. Astrid Boisen har istället gjort en receptbok för ett bra ledarskap baserat på hennes egna både positiva och negativa erfarenheter.

Om du föredrar att virka framför att laga mat så bjuder vi på sommarens mest hjärtevärmande beskrivning från Hjärtekatten. Virka en katt så ordnar Hjärtekatten så ett av de alla barn som hjärtopereras får en alldeles egen hjärtekatt att krama.

Är du rädd för datorhaveri i sommar? Vi har talat med Göteborg Data och fått många användbara tips. Och så kryddar vi anrättningen med lite bra tips på appar och bloggar förstås!

Under HR Tips finner du senaste nytt från både lokala och internationella undersökningar kring chefskap. Det spås både kompetensbrist, chefsflykt och ett helt nytt rekryteringsbeteende.

Några tankar om lögner på jobbet och vad vore sedan ett Sommar News utan ett test. Kloka coachen Nina Jansdotter bjuder på testet: "Är du jobbambitiös".

SOMMAR UTLOTTNINGEN ger dig en fantastisk möjlighet att vinna antingen br>fri utveckling av en hemsida/egen telefon-app från Göteborg Data, en ledarskapbok av Astrid Boisen eller fri datasupport. Läs mer längre ner i Newset.

Avslutningsvis en dikt som barnen fick med sig vid avslutningen. Tänkvärd, eller hur. Och missa inte länken på tvillingarna som kommunicerar på sitt alldeles eget vis.

Jag önskar dig inte guld mitt barn
ej heller pengar och makt.
Jag önskar dig modet att vara dig själv.
Och stå för det du sagt.
Jag önskar dig inte en stenfri väg.
Men kraften att vägen gå.
Jag önskar dig kärlek i rikliga mått.
Och vänner att lita på.


Ha nu en underbar sommar – le, låt hjärtat va’ med och njut av stunden.
Och på återhörande.

Susanne Hydén
Vi på Spira hoppas att vi och vårt News kan intressera, informera och inspirera dig en stund.

[ Om du vill ändra adress, lägga till adress eller bli borttagen från sändlistan kontakta oss på
news@spirar.se ]

För att läsa gamla News – scrolla längst ner på sidan.


KRÖNIKAN: TIDEN SOM INTE RÄCKER

I början på 1900-talet kom de första caféerna till Sverige. Det hette att vi hade ”tid över”. Det gjordes särskilda kafémöbler med stolssitsar av rotting, ett tidskrävande handarbete.

Många runt omkring mig idag jagar ständigt efter ny tid. Det är deadlines som driver oss genom våra liv, tiden till jobbmöten, bilen ska hämtas på verkstaden och så vidare till dagis. Hur vi än lever så tycks tiden antingen vara med oss eller emot oss.


Under mina resor i Afrika har jag lärt mig att se tiden på ett nytt sätt. Där är jakten efter tid obefintlig, för man har en annan tidshorisont. Det är dessutom för varmt för att jäkta och man utgår från att den man ska träffa inte heller kommer att komma i tid. Kan ni föreställa er att vi bestämmer träff klockan 17 och du kommer först klockan 18? Inte helt ovanligt i många Afrikanska länder.

Jag iakttog en kille från mitt fönster när jag var i Zambia som hade väntat på bussen i över två timmar, bussen kom och han steg på utan någon större reaktion. Dagen efter möter jag honom och jag frågar honom varför han inte blev arg när han satt i över två timmar i denna värme. Han log och förklarade att han inte hade bråttom och dessutom kommer det ny tid hela tiden. Den hade man velat höra i vintras när tåg och buss hade svårt med tidtabellen. Om ni undrar om han hade resegaranti, nja inte, garantin var nog mer om det skulle komma en buss över huvud taget.

Kommer vi i framtiden att se annorlunda på tiden, nu kan vi se repriser på tv-program på nätet dygnet runt. Vi behöver inte passa tiden för det kommer alltid en andra chans. Om jag är sen så ringer jag och meddelar det. När vi inte får tiden på jobbet att räcka till så arbetar vi några timmar hemma när barnen har lagt sig. Vi har helt andra möjligheter att utnyttja tiden idag än vad vi hade för 100 år sen, en to-go latte i ena handen och en surfplatta i den andra och så tar vi oss vidare genom tid i rum. Hur mycket tid behöver vi för att den skall räcka till?

Esayas Isaak
esayasisaak@hotmail.comUPPDRAG ATT GRANSKA

Numera vet alla vad ett besök från Janne Josefsson kan innebära. Men vad man kanske inte vet är att det nu växer fram en helt ny nisch för att granska företag, chefer och anställda. Spira Rekrytering AB talade med Pioter Janling som driver Percontor i Eskilstuna och är en av endast ett tiotal privatdeckare i Sverige.

Som rekryteringskonsult blir man förstås nyfiken på vad du gjort tidigare, innan du startade Percontor för två år sedan. Pioter berättar att han började sin bana som yrkesofficer och sedan utbildade sig till lärare ibland annat i matte. Han jobbade ganska länge som it-konsult och projektledare, provade på ett par rektorstjänster för att slutligen landa i rollen som ”deckare”. Han arbetar även som personlig tränare och driver tuffa Army Boot Camp’s. En bra fysik är bra för huvudet!

Vid starten av Percontor arbetade Pioter en del med mera klassiska otrohetsuppdrag för privatkunder, som kunde inkludera smygande jobb med mörkerkamera. Lite som på film. Fast oftast är det inte så att den som beställer jobbet inte vet hur det är. Man vill mera ha en bekräftelse för att kunna gå vidare, säger Pioter.

Men hur kommer man på att granska anställda eller blivande anställda?
Det hela började egentligen med att Pioter blev tillfrågad vid ett par lite svårare rekryteringsuppdrag. Idag söker företagen personer som inte ser bra ut på pappret men där allt runtomkring också måste stämma. Ofta innebär det att man helt enkelt behöver leta efter informationen lite bredare för att kunna se det som inte är uppenbart. Det kan handla om att dra i trådar i det sociala nätverket, ta fram information på nätet, plocka fram ytterligare referenspersoner eller kanske att helt enkelt åka förbi personens bostad och titta hur det ser ut. Står det flera skrotbilar på tomten säger ju det faktiskt något om personen som man förmodligen missar om man bara tittar på en CV eller låter sig ryckas med av en bra intervju.

Vad är det för saker du letar efter?
Ofta precis samma saker som ni som Head Hunters letar efter, nämligen diskrepanser mellan hur man vill framstå och hur man egentligen är när saker ställs på sin spets. Vid en chefsrekrytering måste man veta att den man anställer också fungerar i en krissituation. I nästan alla lägen handlar det också om drivet hos folk. Personligheten. Där brukar de som drivs av makt och pengar vara de som är svårast att ändra och för företag idag är inte längre pengar och produktion det enda som är viktigt.

Får du inte fram väldigt mycket oviktig och ibland känslig information?
Självklart får man det. Bakom fina fasader kan det dölja sig allt från missbruk till misshandel och allmän misär i privatlivet trots att den sociala bilden och bilden på jobbet säger något annat. Då gäller det verkligen att veta vad man ska dra fram och vad man ska låta bli. För mig gäller det också att inse att det alltid finns ett tolkningsföreträde och jag vill alltid ge folk en chans, säger Pioter. Det är också viktigt att tidigt se i ett uppdrag när man faktiskt ska tacka nej.

Det låter som om man inte alls kan lita på folk?!
Pioter skrattar och säger sedan att det aldrig skadar att vara lite hälsosamt kritisk. I Sverige tenderar vi att tro på allt som är skrivet, vilket inte är fallet mer internationellt. För att vara säker behöver man samla in information och bemöda sig att verifiera den. Han var nyligen anlitad av ett företag där man antog att en medarbetare var oärlig, vilket nu lett till avsked och en polisanmälan för förskingring mot medarbetaren.

I sådana uppdrag är det skönt för företaget att jag är en anonym person som kan ta fram den känsliga informationen. Samtidigt så måste man inte alltid ha en mellanhand. En av mina klienter beslutade sig faktiskt för att överraska huvudkandidaten i en rekryteringsprocess på ett ganska annorlunda sätt. Det rekryterande företaget stod i en fusionsprocess och det var, av många skäl, mycket viktigt att hitta en person som tåldes att synas i sömmarna. Så chefen åkte helt enkelt hem till kandidaten en eftermiddag/kväll och frågade om han kunde få komma spontant på middag. Svårare behöver det inte vara, säger Pioter.

www.Percontor.se

Percontor betyder "undersökningar" och "utredningar" på latin.


LYCKADE RECEPT Á LA ASTRID BOISEN

Äntligen slår Astrid och jag oss ner för att njuta en Cappuchino i solskenet och prata om kommunikation och ledarskap. Ämnen som berör de flesta av oss på olika sätt. Astrid har en lång egen chefserfarenhet, bland annat som regionchef inom Previa, innan hon bestämde sig för att jobba som konsult. Dessa år har nu mynnat ut i en kokbok för chefer.


Foto: Malin Nilsson

- Men är inte det mesta om ledarskap redan skrivet? undrar jag. Och kokböcker är vi i Sverige väl allra mest energiska på att ge ut. Hur kommer det sig att du valde det konceptet?
- För det första så var en otroligt rolig bok att skriva, säger Astrid. Under föreläsningar, ledarskapsträningar och coachningar har jag lärt mig så otroligt mycket och det var lustfyllt att samla i en bok. Sedan tänkte jag att göra det enkelt som en kokbok där man ser ingredienserna som krävs för att lyckas, vore lite annorlunda. Dessutom blir det inte så tungt. Mycket managementlitteratur blir stora tegelstenar som ingen orkar sig igenom.

- Är det du som gjort alla bilderna i boken? frågar jag.
- Javisst, säger Astrid. Jag använder alltid bilder för att kommunicera på flera plan. Och om man kanske ler lite åt bilderna så går budskapet fram mycket bättre. Hon visar hur hon menar med en liten figur som verkar lyssna med hela kroppen. – Den som vågar lyssna som ledare blir bättre på att leda både sig själv och andra. En VD kontaktade mig och berättade att han särskilt uppskattat ”receptet” som handlade om utvecklingssamtal.

- Varför? Tyckte han att utvecklingssamtalen var obehagliga att genomföra?
- Nej, det handlade om ansvaret för samtalet. Jag menar att det måste vara så att medarbetaren själv tar ansvar för sin utveckling. Chefen ska finnas där och lyssna men är inte den som sätter målen. Först när medarbetaren själv tar ansvar frigörs kraften. Det är då det blir ledarskap och inte bara ett gammaldags chefskap.

- Det måste vara oerhört spännande att få reaktioner på det du skrivit, nu när det når en
bred publik.
- Absolut! Fast den mest oväntade insikten som boken kommit med hittills fick jag själv samma dag som den kom. Jag hade fått ett tråkigt besked om en helt annan sak och packade upp böckerna med mungiporna hängande och tankarna i en massa negativa spår i huvudet. Och så började jag att bläddra och fick se hur jag själv skrivit om hur hjärnans negativa spår dödar vår lust och kreativitet. Och där satt jag men kartonger med nytryckta fina böcker och surade. Då började jag faktiskt att skratta! Prata om hjälp till självhjälp, säger Astrid och ler.

När jag går från vårt möte känner jag mig sådär härligt inspirerad som man blir efter ett bra möte. Och jag bestämmer mig för att försöka att fortsätta att göra det svåra så enkelt som det bara går. För visst är det så det är. Egentligen har vi alla de rätta ingredienserna på lager. Vi sätter bara inte ihop dem rätt!

www.boisen.se
astrid.boisen@boisen.seRÄDD FÖR DATORHAVERI I SOMMAR?

Eller oroar du dig för virus när du laddar ner nya filer under sommarledigheten? Eller är det något annat som kan skicka dig in i den digitala mardrömmen av att inte ha en fungerande dator. Spira träffade Jonathan Lind på Göteborg Data för att få lite bra tips.

Vilka är de största riskerna med datautrustningen?
- Kanske det faktum att datorerna blivit så självklara att vi inte tänker på att de behöver underhållas, säger Jonathan. Idag har vi datorer överallt i bilen, i trafikljus, i leksaker och i hushållsmaskinerna. De flesta av oss behöver och vill vara uppkopplade med datorer både i arbetet och privat oavsett om det är vardag eller helg, säger Jonathan. Samtidigt är det fortfarande idag många som ovetande går runt med en "förkyld" dator. Det där som känns lite tråkigt och krångligt skjuter man gärna framåt trots att man vet precis hur viktigt det är med backup och sådant.

Men hur löser man det då, om man nu faktiskt bara skjuter upp det där med att säkerhetskolla, göra backup osv?
- Vi har tänkt lite annorlunda, säger Jonathan. Vi vill helst att du skall kunna ligga kvar i hängmattan och inte oroa dig så mycket, vi vill att du och ert företag skall känna er säkra, för IT behöver faktiskt inte vara krångligt. Göteborg Data erbjuder våra kunder ett fastprisavtal för datorsupport, skulle något krångla så åker vi ut till dig ett obegränsat antal gånger per månad utan kostnad för varje besök. Så det säger sig själv att vi är lika måna om att det ska funka som du, säger Jonathan och skrattar. Självklart kan vi även lösa saker på distans via fjärrstyrning och telefon/mail-support. Genom att arbeta på detta sätt; proaktivt, ligger det lika mycket i vårt intresse att inget k rånglar och att vi bara säljer in lösningar som vi verkligen vet fungerar till 100%. Vi jobbar inte heller med bindningstider utan tror på att ett bra samarbete är den bästa överenskommelsen.

Vad ska man annars tänka på i sommar när det gäller sin dator & iPhone?
- Skall datorn med ut till sommarstugan eller med på resan? se till att lämna en extern hårddisk hemma med en kopia av den bärbara ifall olyckan skulle vara framme, anslut även din iPhone eller Android-telefon till datorn och säkerhetskopiera alla kontakter, bilder och filmer så du vet att du kan vara lugn. Det finns även smarta fjärrbackupslösningar idag som faktiskt inte behöver kosta någonting alls, behöver du inte så mycket utrymme kan ni kika på
www.dropbox.com som är en mapp du placerar på skrivbordet och allt som du lägger i den mappen säkerhetskopieras till externa servrar. Behöver du mer utrymme och kanske en kopia av hela din dator behövs lite mer specialprogram, vi erbjuder ex. både pc/mac och linux backup till både servrar och klienter.

Vilka är era favoritappar i sommar?
- TrueCaller – för dig som vill slippa tala bort sommaren med telefonförsäljare… och sedan L&M Guitar – en gratis stämapparat, perfekt för den som vill ta fram en välstämd gitarr i sommarnatten!

www.goteborgdata.se
jonathan@goteborgdata.seAPP & BLOGGTIPS FÖR SOMMAREN

Har du funderat på en hundvalp? Då kanske du vill följa bloggen om labradorvalpen Ester (www.omester.blogg.se)

En av Sveriges mest lästa bloggar handlar om en härlig kille som heter Abbe (www.hejaabbe.com)

  Olof Röhlanders "Pepp-app" – gör dig redo för sommarens utmaningar

  ICA’s grillfest – tips om vad du kan lägga på grillen i sommarHR TIPS

TVÅ AV TRE...
...chefer spår att det blir kompetensbrist. Lika stor andel vill byta jobb. Spira Rekrytering AB har tagit del av aktuella undersökningar lokalt och globalt.

Akademikerförbundet SSR har gjort en ny undersökning som bygger på intervjuer med chefer i offentlig och privat verksamhet. Undersökningen visar att cheferna upplever sig ha en alltför pressad situation på jobbet. 75% jobbar när de egentligen borde vara hemma för sjukdom, lika många jobbar övertid. Varje vecka. Och är tillgängliga dygnet runt på mail och telefon. Man anser också att man har ett alldeles för begränsat handlingsutrymme när det gäller att ge sina medarbetare feedback i form av bl.a lönesättningen.

Revisionsföretaget PWC’s undersökning ”The race is on” har nyligen presenterats i Davos. Där har 200 företagsledare i 69 länder svarat på frågor om hur de ser på näringslivets framtid. Drygt två tredjedelar säger att det är kompetensbrist som är det största hindret för fortsatt tillväxt. Flertalet anser att man behöver ändra på sin strategi för rekrytering och kompetensförsörjning och att det kan vara drastiska åtgärder som krävs. Bland annat ser man vikten av att vara med att påverka universitet och skolor för att skapa den kompetens som företagen behöver.

Kanske kan detta vara något att ta fasta på för de som i Sverige skäller på Arbetsförmedlingen och säger att de inte hjälper företagen att hitta rätt medarbetare? Redan 2010 presenterade Svenskt Näringsliv en rapport att det systemet fungerar dåligt. Samtidigt växer rekryteringsbranschen så det knakar. Man kan säga att det spirar ;)

Källa: Chef, DI, SSR, PWC & Svenskt NäringslivTEST: ÄR DU JOBBAMBITIÖS

Nina Jansdotter är beteendevetare och karriärcoach. Hon är författare till ett flertal böcker inom personlig utveckling och karriärplanering. Detta lilla test kanske kan vara bra inför att fundera över i hängmattan nu i sommar.

Foto:Mattias Rizzi
1. Sätter du upp mål för dig själv?
A. Ja det gör jag
B. Ibland
C. Nej nästan aldrig

2. Brukar du skjuta upp saker?
A. Nej jag tar oftast tag i saker direkt
B. Då och då men inte alltid
C. Ja det gör jag

3. Är du beredd att ta ett större ansvar på ditt jobb?
A. Ja absolut
B. Kanske
C. Nej jag vill hellre att andra bestämmer

4. Hur konkurrensinriktad är du?
A. Mycket
B. Sådär
C. Inte speciellt

5. Brukar du ta med dig jobb hem?
A. Ja ofta
B. Ibland
C. Nej det händer inte så ofta

6. Hur ofta skriver du "att-göra-listor" ?
A. Hela tiden
B. Då och då
C. Nästan aldrig

7. Prioriterar du din fritid eller jobb?
A. Jag prioriterar nästan alltid jobb
B. Det växlar
C. Fritiden är viktigast för mig

8. Ser du upp till människor som har lyckats med sina karriärer?
A. Ja det gör jag
B. Ja vissa
C. Nej om man lyckats eller inte spelar ingen större roll för mig.

9. Anser andra dig ambitiös?
A. Ja det brukar inte undgå någon
B. De flesta men alla kanske inte märker det
C. Nej de vet att mina jobbambitioner inte är speciellt höga

10. Vad händer om du tycker att andra är långsamma och slösar med din tid?
A. Då blir jag märkbart irriterad
B. Det beror lite på hur stressad jag själv är
C. Det stör inte mig speciellt mycket, jag har oftast inte bråttom

11. Brukar du hålla dina deadlines?
A. Ja alltid och i god tid
B. Ibland är jag lite sent ute
C. Jag är nästan alltid sen

12. Är jobbframgång viktigt för dig?
A. Ja det är mycket viktigt
B. Det är ganska viktigt
C. Nej det är inte alls så viktigt

Läs mer om karriär och självkänsla på:
www.sjalvkansla.info
www.soka-jobb.info

Källa: Nina Jansdotter nina@ninajansdotter.comLJUGER DU PÅ JOBBET?

I så fall är du inte ensam. I en undersökning från Projectplace bland 3 546 personer avslöjas de mest fantasirika bortförklaringarna och största lögnerna när det gäller projekt på jobbet.Hur lögnerna tolkas är en helt annan sak. Negativt – skäl till anmärkning. Positivt – oväntad kreativitet. Välj själv.
  1. Hunden åt upp min laptop.
  2. Varför kommer du alltid för sent? Jag pendlar med SJ.
  3. Jag är projektledare. Jag ska LEDA projektet, inte actually göra saker i projektet, sådant gör ni.
  4. Projektledaren till kund: Budget, tid och resurser lever i tre parallella universum som aldrig möts.
  5. Jag drömde att jag drunknade så jag brydde mig inte om att gå upp för jag trodde att jag var död
  6. Jag lovar. Jag har suttit framför Facebook 18 timmar om dagen för att utveckla bokningssystem för ansiktsprostetik.
  7. Det var ju inte mitt fel. Det bara blev så helt utan anledning. Jag är oskyldig som en brud.
  8. Jag har fått vatten i örat, kan tyvärr inte höra vad du säger.
  9. Projektparametrarna drar inte åt samma håll, jag föreslår en betald förstudie med åtgärdsplan.
  10. Alla tågen frös fast. Mobilen också...
Källa: ChefVIRKA EN HJÄRTEKATTNär man rekryterar har man förmånen att träffa personer som brinner för jobbet men som även har ett stort och <3-ligt engagemang även utanför. En av dem är Therese Sharp som genom sitt engagemang i Hjärtekatten ser till att barn som opererar sitt hjärta får en alldeles egen Hjärtekatt som stöd, tröst och symbol för att till och med ett trasigt hjärta kan lagas. Så virka en katt i sommar du med! Alla vinner på det.

Garn.
2 nystan i valfri färg till kroppen.
1 nystan i ljus beige till nos och tassar.
Några snuttar rött och svart garn till det virkade hjärtat och de broderade detaljerna.

Virknål.
3 mm eller den storlek du behöver för att göra en fin katt.

Övrigt.
Fyllningsvadd, plastgranulat/ris samt en nål för att montera och brodera.

Kattmönster.
(Copyright of the pattern is reserved by Nekoyama, the creator of Amineko. Copyright ©2002 Nekoyama. All rights reserved.)
Mönstret till katten finns på engelska här >>
En svensk översättning finns här >>

Hjärtmönster.
Använd det här mönstret eller ditt favorithjärtmönster. Med det här mönstret blir hjärtat lagom stort med det garn jag använder (Drops Safran), Beroende på vilket garn du använder behöver du kanske justera maskantalet eller nålstorleken för att få ett lagom stort hjärta.

lm=luftmaskor
fm=fasta maskor

1. Två lm, 1 fm i andra lm från nålen, 1 lm. Vänd. (2 m)
2. 2 fm i varje fm, 1 lm. Vänd. (4 m)
3. 2 fm i varje fm, 1 lm. Vänd. (8 m)
4, 2 fm i första fm, fm till sista m, 2 fm i sista m, 1 lm. Vänd. (10 m)
5. 2 fm i första fm, fm till sista m, 2 fm i sista m, 1 lm. Vänd. (12 m)
6. 1 fm i varje m, 1 lm. Vänd. (12 m)

Nu virkas en hjärthalva i taget.

7. 2 fm tillsammans, 2 fm, 2 fm tillsammans, 1 lm. Vänd. (4 m)
8. 2 fm tillsammans x2, 1 lm. Vänd. (2 m).

Klipp av garnet och virka likadant på andra sidan.

Så här gör du.
Virka kattens delar efter den engelska eller svenska beskrivningen.
Tassarna samt nedre delen av kroppen (alltså rumpan) fylls med lite plastgranulat/ris för att de ska få lite tyngd. Lägg granulatet/riset i lite tyg eller använd en gammal nylonstrumpa, så att kornen inte läcker ut genom maskorna. Huvudet, nosen och kroppen stoppas sedan med fyllningsvadd. Ben och svans behöver ingen vadd.
Sy ihop alla delar och brodera kattens ansikte med det svarta garnet.
Virka ett rött hjärta, brodera ett svart ärr enligt bilden och sy sedan fast hjärtat på Hjärtekattens bröst.

När din Hjärtekatt är färdig ger du den ett namn och skickar den till:

Christian Aliaga Q.
Gustavsgatan 49A
416 72 Göteborg

Kom ihåg att skicka med en lapp med kattens namn, ditt namn och din bloggadress (om du har en). Ange också vad du stoppat Hjärtekatten med och om den stickats i en miljö med husdjur. Hjärtekatten märker katten med dess namn, ditt namn och din bloggadress innan den får ett nytt hem. Och vips så har du gjort en hjärtebarnsfamilj lite gladare!

www.hjartekatten.blogspot.comUTLOTTNING 1 - FANTASTISKA DATAPRISER!1:a pris
Fri utveckling av en egen telefon-app till IPhone eller Android alternativt utveckling av er hemsida.

2-5:e pris
En heldags fri datasupport på plats från en av våra duktiga tekniker.

Maila: namn/företag och kontaktuppgifter till news@spirar.se för att vara med – märk mailet UTLOTTNING DATA.

Läs mer på www.goteborgdata.se


UTLOTTNING 2 – KOKBOK FÖR CHEFER & vanligt folk

Vi lottar ut en bok bland våra läsare!

Maila: namn/företag och kontaktuppgifter till
news@spirar.se för att vara med – märk mailet UTLOTTNING KOKBOK.

Läs mer på www.astridboisen.hoi.se

EN ORDLÖS DEBATT!

Du kan lätt hämta hem "konversationen" mellan två mycket viktiga och unga personer här: )
http://www.youtube.com/watch?v=_JmA2ClUvUY&feature=player_embedded

Tipstack till Irene NetteusSvar till test Är du jobbambitiös:

Flest A
Ja du är verkligen superambitiös och det undgår ingen. Du sätter upp höga mål, jobbar hårt och prioriterar jobbet i alla lägen. Du beundrar människor som lyckats och vill bli en av dem Du får mycket gjort och använder din tid effektivt. På många sätt har du allt som krävs för att bli en vinnare på jobbet men det finns också fallgropar. Kom ihåg att också ta hand om dig själv så att du orkar ligga på topp i längden. Se också upp så att du inte trampar på andra människor i din framfart för då riskerar du att bli ganska ensam till slut.

Flest B
Du är ganska ambitiös men jobbet betyder inte allt för dig om man jämför med de som kryssat i flest A. Du har stora möjligheter att lyckas nå framgång på jobbet men ibland behöver du anstränga dig lite till om det är det du vill. Du har inte riktigt bestämt dig för exakt vad du vill än och kanske alltid kommer att balansera så här lite på mitten. Du har ofta en ganska bra balans mellan jobb och fritid och det trivs du med även om du ibland kanske sneglar lite avundsjukt på de som klättrar snabbare i karriärstegen än vad du gör. Det viktigaste är att man tar medvetna karriärbeslut och sen accepterar att man kanske inte kan få allt utan ansträngning.

Flest C Nej det är ingen som skulle anklaga dig för att vara en jobbstreber precis. Du prioriterar helt andra saker än att få mycket gjort och att göra jobbet till det viktigaste i ditt liv. Anna t är viktigt för dig. Att andra jobbar hårdare och tar för sig mer är inget som direkt oroar dig. Du vet oftast vem du är och det trivs du med. Men det kan också handla om låg självkänsla och att du inte riktigt tycker att du duger och därför har ”gett upp” eller så är du på fel jobb – ett jobb som inte inspirerar dig tillräckligt för att göra det där lilla extra.


Ansvarig för texter i Newset: Susanne Hydén, hyden@spirar.se.


[ News mars 11 >> ]

[ News september 10 >> ]

[ News april/maj 10 >> ]

[ News februari 10 >> ]

[ News september 09 >> ]

[ News maj 09 >> ]

[ News februari 09 >> ]

[ News september 08 >> ]

[ News sommaren 08 >> ]

[ News april 08>> ]

[ News januari 08 >> ]

[ News september 07 >> ]

[ News april 07 >> ]

[ News januari 07 >> ]

[ News september 2006 >> ]

[ News april 2006 >> ]

[ News januari 2006 >> ]

[ News oktober 2005 >> ]

[ News juni-augusti 2005 >> ].